Снимка: Национална Асоциация СмКолегите ми отказаха да ме закарат до болницата! Това

...
Снимка: Национална Асоциация СмКолегите ми отказаха да ме закарат до болницата! Това
Коментари Харесай

Последни думи на починалия д-р Стамов: Колегите ми отказаха да ме закарат до болницата

Снимка: Национална Асоциация См

" Колегите ми отхвърлиха да ме закарат до болничното заведение! "  Това са част от последните думи на починалия лекар доктор Юлиян Стамов от Столичната незабавна помощ, инфектиран с ковид. На последното си дежурство той е бил изпратен на адрес без защитно облекло, а по-късно излиза наяве, че стаята, в която е лежал болният пациент, е била с висока централизация на частици от вируса, пише actualno.com.

Юлиян Стамов изпраща видеа до своя другар лекар Робърт Михов - доктор, работещ в Англия, стана ясно в предаването " 120 минути " по БТВ. В тях той показва, че  сътрудници са му отказали да го откарат до болничното заведение с кола за спешна помощ и споделя, че не се усеща добре . Казва, че е изнемощял и има нараснала температура - 37,8 - 38 градуса. В изявлението лекар Михов съобщи, че в случай че ограниченията и условията за предотвратяване от ковид са били спазени, лекар Стамов нямаше да стане жертва на болестта.  Според него вероятността да се болести в този случай е огромна, само че щеше да го преодолее.



В отговор Катя Сунгарска - представител на Столична незабавна помощ - изясни, че умрелият доктор е бил изпратен на адрес, за който  не е имало признаци, съгласно описанието на подалия сигнала, че пациентът може да е инфектиран с COVID-19 . Поради това, екипът е отишъл с частична екипировка. Сигналът е бил за мъж с сърдечна непълнота. По-късно той е умрял в болница, а 3 дни по-късно, излиза и позитивният му резултат за COVID-19.

" Чакам сътрудника да ме закара. Ще му дам 20 лв.. Отказаха сътрудниците ми, кола за спешна помощ да ме закара до там с температура и с всякаква симптоматика " , споделя в последното си известие лекар Стамов, изпратено до лекар Робърт Михов. По мотив тези думи, Сунгарска изясни, че в 08:00 ч. на 22.06.20 година е било декларирано и е направена организация с РЗИ целият екип, който е обслужил умрелия пациент, да бъде проучен. 3 часа по-рано лекар Стамов се е обадил на сътрудниците си (около 05:00 ч. сутринта на същия ден) и е помолил да му бъде изпратена кола за спешна помощ. Поискал е да бъде закаран до болнично заведение, където да му създадат рентгенова фотография и съптветно - PCR тест. Тогава завеждащият на промяната е споделил, че остават 3 часа до осъществяване на проучването. Взел е еднолично решение да се изчака да бъде направено проучването и в случай че се постанова, ще откарат Стамов до болница.  Това време обаче и всяка последваща минута, евентуално, се оказват съдбовни за живота на лекаря, защото болестта се развива извънредно бързо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР